Naša ponuka zabezpečí krásny, funkčný a udržateľný exteriér.

Obnovte svoj priestor, oživte svoj domov s WPC materiálom od WoodPlast

Terasové WPC dosky od WoodPlast
Terasové WPC dosky od WoodPlast
Terasové WPC dosky od WoodPlast

Čo je WPC materiál

Ekologické a elegantné: Vylepšite svoj vonkajší priestor s WPC materálom od WoodPlast.

Hľadáte možnosť, ako obnoviť svoj vonkajší priestor pomocou odolného a udržateľného riešenia? Nehľadajte nič iné ako WPC materiál!

WPC alebo Wood Plastic Composite je revolučný materiál, ktorý spája krásu prírodného dreva s odolnosťou a nenáročnou údržbou plastu. Je vyrobený zo zmesi skutočných drevených vlákien a recyklovaného plastu, čím vytvára ekologickú alternatívu k tradičným dreveným doskám.

Výhody WPC materiálu

Kombinácia udržateľnosti, estetiky, trvanlivosti a praktickosti.

01.

Ekologický

Z recyklovaných materiálov, chráni prírodné zdroje

WPC materiál je šetrný k životnému prostrediu. Využíva recyklované materiály, čím sa znižuje dopyt po pôvodnom dreve a plaste. Rozhodnutím sa pre WPC prispievate k ochrane prírodných zdrojov a podporujete ekologickejšiu budúcnosť.

02.

Trvanlivý

Odolný, nevybledne, vydrží intenzívnu prevádzku

S WPC materiálom nemusíte robiť kompromisy v oblasti pevnosti a odolnosti. Kombinácia drevených vlákien a plastu vytvára robustný materiál, ktorý odoláva poveternostným vplyvom, nevybledne a vydrží intenzívnu pešiu prevádzku.

03.

Nenáročný

Bez potreby farbenia či brúsenia. Odoláva hnilobe a deformácii

Rozlúčte sa s časovo náročnou údržbou! WPC materiál v porovnaní s tradičným dreveným materiálom vyžadujú minimálnu údržbu. Odoláva hnilobe, deformácii a štiepeniu, čím sa eliminuje potreba farbenia, tmelenia alebo brúsenia.

04.

Bezpečný

Protišmykový, zaručuje bezpečnú oporu aj za mokra

WPC materiál je protišmykový a poskytujú bezpečnú oporu aj za mokra. Vďaka tomu je ideálna pre bazény, záhrady alebo akékoľvek vonkajšie priestory, kde je bezpečnosť prioritou.

05.

Estetický

Nadčasová krása prírodného imutujúceho dreva

Vychutnajte si nadčasovú krásu prírodného dreva s materiálom WPC. Dodáva sa v rôznych farbách, čo vám umožní vytvoriť úžasný vonkajší priestor, ktorý zodpovedá vášmu štýlu a zvýrazní celkový vzhľad vášho domova.

06.

Rôznorodý

Rôzne farby pre dokonalý exteriérový priestor

Široká paleta farieb zaisťuje, že váš exteriér bude presne podľa vašich predstáv. Vyberte si ten pravý odtieň, ktorý oživí váš vonkajší priestor.

Rozmanité využitie WPC dosiek pre váš exteriér

Obklady fasád a betonových múrov

Terasy a podlahy pri bazénoch

Ploty a brány

Rôzne doplnky ako kvetináče, lavičky

Produkty z WPC materiálu

Terasové WPC dosky od WoodPlast

Exkluzívna kvalita bez kompromisov

S našimi rokmi skúseností v oblasti WPC materiálu predstavujeme len špičkové dvojvrstvové 3D kompozitné dosky. Tieto dosky sú navrhnuté tak, aby odolávali akémukoľvek znečisteniu, vrátane vyliatia červeného vína, vďaka ich nulovej nasiakavosti.

Pre dokonalú terasu alebo fasádu je rovnako dôležitá vysoká kvalita montážneho materiálu. Preto sa v WoodPlast spoliehame výhradne na klipy a skrutky z nehrdzavejúcej ocele, zaisťujúce trvalú stabilitu a dlhovekú pevnosť vašich projektov.

Unikátne fóliované dosky s obojstranným vzorom dreva

Sme jediným poskytovateľom na Slovensku, ktorý prináša fóliované terasové dosky s autentickým obojstranným vzorom dreva. Tento inovatívny dizajn ponúka jedinečnú flexibilitu a estetickú hodnotu, ideálnu pre ploty a terasy, kde je možné v prípade poškodenia jednej strany ľahko dosku otočiť a využiť druhú stranu. S nami získavate výnimočný produkt, ktorý nenájdete nikde inde na trhu.

Naše WPC dosky sa pýšia farebnou stálosťou až 20 rokov a sú navrhnuté s ohľadom na ekológiu. Ľahká údržba, odolnosť voči bežnému znečisteniu a schopnosť samovoľného čistenia dažďom, z nich robia ideálny výber pre každého, kto hľadá spojenie trvalosti, krásy a udržateľnosti.

Terasové WPC dosky od WoodPlast

Inovatívna dvojvrstvová ochranná fólia pre maximálnu odolnosť

Naša fóliovaná kompozitná palubovka je vybavená revolučnou dvojvrstvovou ochrannou fóliou, ktorá prináša neprekonateľnú obranu proti vonkajším vplyvom a dennodennej záťaži. Táto ochranná vrstva, vyrobená z vysokoodolného plastu, kompletně obaľuje dosku, čím ju chráni pred poškriabaním, škvrnami a vyblednutím, a zároveň udržiava jej estetický vzhľad.

Terasové WPC dosky od WoodPlast
WPC materiál

Vďaka unikátnej technológii výroby, kde štít a jadro sú formované súčasne, sú naše dosky bez použitia škodlivých lepidiel a chemikálií, čo podčiarkuje náš záväzok k ochrane životného prostredia. Tento prístup zabezpečuje, že naša podlahová krytina nie len vyzerá nádherne, ale je aj dlhotrvajúca a priateľská k prírode.

Hliníková konštrukcia

Naša spoločnosť používa pri realizáciách len podkladové hliníkové hranoly, čiže naša konštrukcia má životnosť viac ako 50 rokov. Hliník je oveľa pevnejší ako plastový hranol. Gumené tlmacie a narovnávacie podložky sú tiež u nás samozrejmosťou.

Technické infomácie o našich produktoch

Reálna, prírodná imitácia dreva

Materiál: 50% dreva, 30% HDPE (tvrdený polyetylén) a 20% aditíva

Odolné voči škvrnám, plesniam a vyblednutiu

Moderný obojstranný 3D vzhľad dreva

Fóliované dosky 2 vrstvové

Vodoodolný a odolný proti vlhkosti drevokaznému hmyzu

Vynikajúca odolnosť voči poveternostným podmienkam (-40 až 60 stupnov)

UV stabilné

Jednoduchá inštalácia a nenáročná údržba

Roztiažnosť 2mm/1bm

Protišmykové

Terasové WPC dosky

WPC dosky sú atraktívnym a spoľahlivým riešením terasy, ktoré odolá skúške času.

Každý kus je bez uzlov a má rovnakú veľkosť, farbu a dĺžku. WPC palubovky vyzerajú a ovládajú sa ako drevo, ale majú trvanlivosť plastov a sú ošetrené UV žiarením, aby vydržali.

Z čoho sa WPC skladá a ako sa vyrába?
WPC sa skladá z 50 % odpadového dreva , 30 % odpadového plastu termoplastickej živice a 20% aditíva. Odpadové drevo sa získava z demolácií, drevárskych závodov, tovární, obchodov s drevom a iných zdrojov využívajúcich drevo ako základnú surovinu pri výrobe tovaru. Odpadové drevo sa získava a melie na stovky mikrónov a potom sa mieša a miesi s odpadovým plastom. Výsledná WPC zmes sa vytláča teplom cez na mieru vyrobené formy a ihneď potom sa ochladí vodou.

Kvalita drevoplastových kompozitných terás?
Vďaka ochrannej povrchovej vrstve sú produkty WPC vysoko odolné voči vode a odolávajú korózii spôsobenej baktériami a škodám spôsobeným hmyzom a termitmi . Výrobný proces WPC prináša to najlepšie z efektívneho využitia odpadového dreva a odpadových plastov, výsledkom čoho je ekologický a mimoriadne všestranný stavebný materiál.

Drevoplastové kompozitné palubovky sú šetrné k životnému prostrediu, pretože sú vyrobené z odpadových produktov a recyklovaných materiálov. Preto je výroba WPC v porovnaní s ťažbou, odlupovaním a ťažbou prírodného dreva ekologickejšia. Hoci energia vyrobená a použitá pri výrobe WPC má za následok určité množstvo emisií C02, takéto emisie sú minimalizované čistením výfukových plynov, čím sa minimalizuje negatívny dopad na životné prostredie. Pretože proces extrúzie umožňuje takmer úplné využitie materiálu, nevzniká takmer žiadny odpad recyklovaných vstupných materiálov používaných pri výrobe WPC.

Druhy podkladov pod WPC terasu

Betónový podklad

Makadám a betónové kocky

Betónové pásy

Železná konštrukcia

WoodPlast podklad pre WPC
WoodPlast podklad pre WPC
WoodPlast podklad pre WPC
WoodPlast podklad pre WPC

O koľko cm by som mal voliť menšie zateplenie ak chcem aby fasádny obklad bol zarovno s fasádou?

Akú najideálnejšiu výšku mám nechať na pokládku terasy?

Kde sa môžem informovať ohľadom produktov a ich dostupnosti?

Môžem si rezervovať tovar a osobne vyzvihnúť?

Kde je možnosť dosky vidieť?